ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Luštica: Novi hotelsko-turistički kompleks Porto Bono

HERCEG NOVI - Između uvala Žanjic i Dobreč, na novskom dijelu poluostrva Luštica mogao bi da bude izgrađen hotelsko turistički kompleks „Porto Bono". Predstavili su ga u skupštinskoj sali autor projekta- saradnik Agencije za izgradnju Herceg Novog Marco Matteucci, v.d. direktor Agencije Nikša Grgurević i Dušan Radović Krušo.
Marco Matteucci zajedno sa svojim ocem izgradio je sličan kompleks i na Costa Esmeraldi u Italiji. Kako je kazao na prezentaciji, kada je u februaru i martu posjetio ovaj dio Herceg Novog, zaključio je da bi nešto slično moglo da se izvede i ovdje, jer Herceg Novi pored prirode, istorijskog nasljeđa, kulture i hrane posjeduje sve da bude kvalitetna turistička destinacija.
- Ideja kompleksa "Porto bono" je da ujedinimo francusku obalu i Costa Esmeraldu. Želimo velike vile i diplomatsko naselje. Imamo ambiciozan projekat i ideje, ogromne kuće sa velikim parkovima, citadelom, hotelima i restoranima i barovima. Projekat je samo ideja za sada i nije konačan, jer moramo da vidimo da li će ga biti moguće realizovati - kazao je Matteucci.
Prema njegovim riječima nastojaće da velike površine ostanu zelene i netaknute, ali za sada još nije precizirano koji će to djelovi biti. Vile će biti izgrađene od prirodnih materijala. Prostor koji će biti iskorišćen je dosta manji od onoga koji je planiran starijim projektom, jer će za gradnju biti iskorišćeno manje od 40%, ostalo će biti zelene površine, osim na dijelu gdje su planirani hoteli, koji zahtijevaju veću površinu, naveo je Matteucci.
On je dodao da bi vile bile građene u modernom i klasičnom stilu, na jedan ili maksimalno dva sprata, a od materijala bili bi zastupljeni staklo i kamen.
- Centar na kome će se odvijati život "Porto Bona" imaće radnje, barove, restorane, koji bi trebalo da liče na stari grad Herceg Novi po izgradnji i konstrukciji. Hoteli takođe ne bi trebalo da budu gabaritni,
glomazni, već da se uklope u ambijent i cjelinu, pojasnio je Matteucci nekretnine

Nema komentara:

Objavi komentar