ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj

Direktor lokalne kompanije Grekdom Dimitros Papadopulos ukazuje da od deset zainteresovanih kupuje samo jedan, a ostali iznajmljuju kuće. I on je primetio da se sve češće kupovine realizuju u cilju dobijanja državljanstva, odnosno, za najmanje 250.000 evra.
Prema podacima kompanije Knight Frank, koje prenosi Gazeta.ru, Grčka ne ulazi u top 10 destinacija za kupce koji traže imovinu iznad milion evra. Za njih su interesantnije Francuska, Italija, Kipar i Španija.
S tačke gledišta investicija grčko tržište stambenih nekretnina već duže vreme ne nudi dobit, ukazuje Igor Indriksons.
Uz skromnu profitabilnost od 2,7 do 4,2 odsto i nepovoljnu ekonomsku situaciju ulaganje u lokalne nekretnine može da postane katastrofa, kaže on.
Stručnjaci ukazuju da je većina investitora već pre nekoliko godina odustala od ulaganja u grčko tržište, očekujući da zemlja neće moći da pokrije javni dug.
"Ali tu krizu žele da iskoriste Rusi koji kupuju nekretnine za ličnu upotrebu, jer ako već postoji dodatni novac, zašto ga ne uložiti tamo gde je trenutno najpovoljnije", navodi Indriksons.
Prema podacima Indriksons.ru, vikendica na Atici od 90 kvadrata košta u proseku 70.000 evra, vila na Kasandri površine 70 kvadrata izađe 90.000 evra,
a tradicionalna kamena vila na Jonskim ostrvima od 165 kvadrata oko 110.000 evra nekretnine Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar