srijeda, 8. srpnja 2015.

Porasle cijene stanova na moru

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su lipanjske cijene stanova porasle tek u pojedinim gradovima na moru.
Split, Pula, Šibenik, Zadar i Dubrovnik, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom lipnja su bili jedini gradovi u kojima su prosječne tražene cijene stanova bile više nego mjesec ranije, stoji u priopćenju.
Prema podacima portala Crozilla.com tijekom lipnja je najniža cijena "kvadrata“ stana zabilježena u Vukovaru gdje je u prosjeku iznosila 579 eura, dok je, s druge strane, najviša cijena metra kvadratnog zabilježena u Dubrovniku, a iznosila je 3477 eura.
Prosječne tražene cijene pulskih stanova na mjesečnoj su razini porasle za 0,1 posto, a za jedan se metar kvadratni tražilo 1320 eura. Split na mjesečnoj razini bilježi jedva zamjetan porast cijena „kvadrata“ od tek 1 euro, pa je prosječna tražena cijena iznosila 2168 eura.
Po cijeni od 1383 eura po metru kvaratnom tijekom lipnja su na portalu Crozilla.com oglašavani stanovi u Šibeniku,
a ta je cijena 0,4 posto veća no mjesec ranije.
Prema statistikama portala Crozilla.com cijene stanova u Zadru porasle su za 1,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1814 eura.  Zagrebačke su cijene tijekom lipnja bile 0,9 posto niže no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog, prema statistikama portala Crozilla.com iznosila je 1572 eura.
U Varaždinu se za "kvadrat“ stana tijekom lipnja tražilo 1096 eura, 0,5 posto manje no tijekom svibnja. Prosječne tražene cijene stanova u Rijeci pale su za 0,4 posto, a cijena metra je iznosila 1365 eura. Najveći mjesečni pad zabilježen je u Bjelovaru gdje su cijene bile 1,5 posto niže, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 845 eura.
Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu
Zagrebački su stanovi tijekom lipnja bili najtraženiji na portalu Crozilla.com. Osim u Zagrebu, stanovi su se većinom pretraživali i u Splitu, zatim u Rijeci, Osijeku i Zadru. Strani posjetitelji portala Crozilla.com također su najveći interes pokazali za stanovima u Zagrebu i Splitu, a nakon toga i za onima na Krku,
zatim u Zadru i Puli, ističe se u priopćenju nekretnine Split Dobri

Nema komentara:

Objavi komentar