petak, 19. prosinca 2014.

Sud poništio prostorni plan koji je omogućio golf na Srđu

Pravnik Zelene akcije i aktivist Inicijative Srđ je naš Enes Ćemiragić izjavio je za Hinu da su predstavnici Inicijative detaljno i argumentirano od početka upozoravali donositelje odluka na opasnosti koje slijede iz njihovih odluka, "ali su se oni oglušivali i nastavljali pogodovati špekulantskom i koruptivnom projektu na Srđu".
Ovo je samo jedan od sudskih postupaka koje smo pokrenuli prije više godina kako bi spriječili nezakonitosti kojih je na dubrovačkom području mnogo, kazao je glasnogovornik Inicijative Srđ je naš Đuro Capor i izrazio nadu da na donošenje rješenja neće još dugo čekati.
Prema Ćemiragiću, sve odluke koje se temelje na tako nezakonito donesenom prostornom planu su nevažeće, što pored Srđa znači i odluku o povećanju turističkih zona na poluotoku Bat u Zatonu, prostor Čemprijesa na Šipanu i još nekima.
Srđ je naš će poduzeti sve da se ta odluka provede, što u konačnici znači i poništavanje Urbanističkog plana uređenja Srđa, koji je donesen lani u srpnju kao ključni faktor sklapanja gradske koalicije „Dubrovački dogovor", kazao je Ćerimagić nekretnine Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar