utorak, 16. prosinca 2014.

Global Property Guide: Oporavak hrvatskog tržišta nekretnina

ZAGREB - Hrvatsko tržište nekretnina se dramatično oporavlja – tvrdi Global Property Guide, britanska agencija specijalizirana za kupnju nekretnina, koja je objavila izvješće o globalnom oporavku cijena, piše Novi list. Europa se oporavlja bolje od ostalih kontinenata, jer se među pet tržišta s najsnažnijim rastom cijena nekretnina u trećem tromjesečju ove godine, nalaze čak četiri europska. Najviše su u Europi, za 15,3 posto, porasle cijene nekretnina u Estoniji, za što je zaslužan oporavak estonskoga gospodarstva.
U ovo vrijeme lani estonski je oporavak tržišta nekretnina iznosio nešto više od 12 posto u odnosu na treće tromjesečje 2012. Za oko 15 posto u ovogodišnjem trećem tromjesečju raslo i tržište nekretnina u Irskoj, dok je snažan rast cijena od gotovo devet posto zabilježila i Velika Britanija, te Turska i Island.
Europa se oporavlja bolje od ostalih kontinenata, jer se među pet tržišta s najsnažnijim rastom cijena nekretnina u trećem tromjesečju ove godine, nalaze čak četiri europska stanovi Zamet

Nema komentara:

Objavi komentar