utorak, 23. prosinca 2014.

Građevinski radovi na godišnjoj razini smanjeni 4,9%

ZAGREB - Građevinski radovi u Hrvatskoj u listopadu su, prema izvornim indeksima, bili za 4,9 posto manji nego u istom lanjskom mjesecu, dok su u prvih deset mjeseci pali za 7,2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Pritom su radovi na zgradama u listopadu na godišnjoj razini porasli za 0,3 posto, dok su na ostalim građevinama smanjeni za 8,3 posto.
U prvih deset mjeseci, pak, radovi na zgradama bili su manji za 2,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 10,7 posto.
Prema kalendarski prilagođenim indeksima, građevinski radovi u listopadu pali su za 5,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Pritom su radovi na zgradama smanjeni za 0,2 posto, a na ostalim građevinama za 8,6 posto.
U listopadu su u odnosu na rujan građevinski radovi, prema desezoniranim indeksima, bili veći za 0,9 posto, pri čemu su na zgradama porasli za jedan posto, a na ostalim građevinama za 1,8 posto.
Na novogradnjama je u listopadu odrađeno ukupno 49,8 posto radnih sati, dok se na ostale radove, kao što su rekonstrukcije, popravci i održavanje, odnosilo 50,2 posto sati nepremičnine Hrvaška

Nema komentara:

Objavi komentar