četvrtak, 22. listopada 2015.

Mali: Osuđujem incident, ali očekujem izvinjenje od KRIK-a

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izvinio se danas novinarima Krika zbog incidenta s komunalnom policijom, ali je od njih zatražio izvinjenje zbog "prljave kampanje" koju nekoliko dana vode protiv njega. Mali je na vanrednoj konferenciji za novinare ponovio da ima samo jedan stan u Bugarskoj, uredno prijavljen Agenciji za borbu protiv korupcije i plaćen preko računa, a povodom incidenta javno osudio komunalnu policiju i svaki napad na novinare, ali i istakao da nema niti će ikad imati obezbeđenje.
"Oštro osuđujem svaki napad na medije i slobodu govora. Ja obezbeđenje nemam, nikad ga nisam imao, ali isto tako nije bilo potrebe da mi novinari Krika prilaze s leđa i prekidaju sastanak sa izvođačem radova Beograda na vodi kad je za to bilo predviđeno i vreme i mesto", rekao je Mali.
Mali je novinaru Krika Stevanu Dojčinoviću poručio:
"Ukoliko se utvrdi da sam vlasnik bilo kojeg od ovih stanova - svi su vaši. U suprotnom, očekujem bar malo izvinjenje od vas u nekom trenutku", rekao je Mali. Mali je istakao da javno osuđuje postupak komunalne policije, ali da novinare Krika moli za malo pristojnosti, jer su, kako je rekao, mogli da dobiju izjavu na mestu predviđenom za medije.
"S obzirom da sam se javno izvinio, očekujem izvinjenje od novinara Krika za prljavu kampanju koju vode u prethodna dva tri dana", rekao je Mali.
Kao deo te kampanje, rekao je Mali, bez dokaza se priča da je vlasnik 24 stana u Bugarskoj i to zato što ne razumeju kako se vodi posao i savetuje u oblasti privrede i finansija.
"Ja sam se 20 godina pre posla gradonačelnika bavio poslovima savetovanja u oblasti finansija, privrede, kupovine i prodaje imovine, i to veoma uspešno.
Bezbroj takvih ugovora sam potpisao, mogli biste tako da kažete da sam vlasnik hiljadu stanova", rekao je Mali i ponovio da je vlasnik samo jednog,
plaćenog preko računa i uredno prijavljenog Agenciji.
Mali je rekao da nema nikakve veze sa preostalim stanovima osim što je u ime i za račun klijenta obavio transkacije mnogo pre nego što je postao gradonačelnik.
On je novinarima predočio dokument koji, kako tvrdi, svedoči da je jedan od potpisa na papirima na koje se poziva Krik falsifikat.
Mali je rekao da je izjava kojom se to dokazuje overena danas u Bugarskoj pod materijalnom i krivičnom odgovornošću pred notarom, a da on očekuje da će na pitanja tim povodom na isti način odgovoriti i novinari Krika.
"Osoba koja je ovo napisala je osoba na koju se vi pozivate - Borisova Kostova Petrova", rekao je Mali.
Gradonačelnik je dodao i da mu je žao Beograđana jer, umesto da se bavi pitanjima koja su od njihovih interesa, sad mora da se bavi prljavom kampanjom.
"Neverovatno je da ovu kampanju pokrećete u trenutku kad ldier DS Bojan Pajtić odbija da izađe na poligraf i kad stranka koja nema cenzus pokušava da dobije medijsku pažnju. DS neka se seti svih afera, podzemnih kontejnera, rekordnog deficita", rekao je Mali.
On je naveo da je deficit danas duplo manji nego što su demokrate ostavile, nove investicije, nove projekte,
kao i projekat "Beograd na vodi" nekretnine Split Dobri

Nema komentara:

Objavi komentar