četvrtak, 18. lipnja 2015.

U Lovranu dovršene POS zgrade sa 16 stanova

Cijena četvornog metra stana je 1.049,77 eura
U Lovranu je dovršena izgradnja dvije POS zgrade u Omladinskoj ulici. Riječ je dvojnoj građevini s ukupno 16 stanova neto korisne površine 1.184 četvornih metara. Cijena četvornog metra stana je 1.049,77 eura.
Ukupna vrijednost investicije je 9,5 milijuna kuna od čega su 1,8 milijuna kuna državna poticajna sredstva.
Radovi su započeli 11. ožujka prošle godine, a izvodila ih je tvrtka Novotehna iz Rijeke. Projekt je izradila opatijska tvrtka INO-ARH, a za nadzor je bila zadužen Jurcon projekt iz Zagreba.
Općina Lovran zainteresirana je za daljnju izgradnju POS stanova te su u tijeku razgovori i pripremne aktivnosti za početak realizacije novog POS programa na drugoj lokaciji.
Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja podsjećaju da je Program POS-a najsigurniji i financijski najpovoljniji način kupnje stana. Od početka realizacije Programa do danas ukupno su izgrađena 5.473 stana u 189 zgrada. Ukupna investicijska vrijednost ovih projekata iznosi oko 2,65 milijarde kuna, od čega se na državna poticajna sredstva odnosi 650 milijuna kuna.
Prosječna kamata je oko 3,9 posto na rok otplate od 30 plus jedna godina počeka bez jamaca. Nakon izmjena Zakona o društveno poticanoj stanogradnji iz ožujka 2015. kamata za dio kredita koji se otplaćuje Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) je fiksna i smanjena je s 5 na 3 posto,
a za vrijeme počeka otplate (do podmirenja duga banci) kamata je također fiksna i smanjena je s 2 na 1 posto prodaja stanova

Nema komentara:

Objavi komentar