utorak, 23. lipnja 2015.

Tisno: otvoren Dom za 16 osoba treće životne dobi

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić službeno je otvorila Dom za starije osobe u Tisnome, prvu ustanovu takve vrste na otoku Murteru kapaciteta šesnaest smještajnih jedinica za osoba treće životne dobi s područja općina Tisno i Murter-Kornati.
Mjesečna cijena smještaja u tišnjanskom domu, u ovisnosti je li riječ o pokretnim, nepokretnim ili polupokretnim korisnicima, bit će 5800 kuna. Općina Tisno, međutim, smještaj svakog korisnika koji je do preseljenja u Dom živio na njezinom području, sufinancirat će sa 1800 kuna, a s tolikom svotom participirat će i općina Murter - Kornati za svoje žitelje.
Najavio je to tišnjanski načelnik Ivan Klarin zadovoljan velikim zanimanjem potencijalnih korisnika za smještaj u novootvorenu ustanovu.
- Sretan sam što napokon otvaramo ovu ustanovu za koju sam uvjeren da će osigurati bolji i kvalitetniji život za osobe treće životne dobi koje od danas više ne moraju odlaziti u domove udaljene i
do sto kilometara od našeg otoka, kao što je bio slučaj do sada, kazao je Klarin te najavio skoro uvođenje poludnevnog boravka te pomoći i njege u kući za staračke obitelji apartmani Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar