nedjelja, 28. lipnja 2015.

Srđ je Grad: ugovor Grada s investitorima za projekt golfa je raskinut

DUBROVNIK - Dubrovački gradski vijećnik Nezavisne liste "Srđ je Grad" Ljubomir Nikolić rekao je u petak kako je izglasavanjem Urbanističkog plana uređenja Bosanka sjever i Bosanka jug, kojim je na padinama Srđa omogućen projekt golfa 2013. godine, raskinut ugovor o koncesiji koji je tvrtka "Razvoj golf" imala s Gradom Dubrovnikom.
U sklopu tog ugovora tvrtka "Razvoj golf", iz koje nisu htjeli komentirati te Nikolićeve navode jer ih smatraju subjektivnim dojmovima, obvezala se obnoviti tvrđavu Imperial.
"Ugovor o koncesiji potpisan je 2009. godine i tvrđava Imperial dana je u koncesiju za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. U tom trenutku još nije bio donesen Urbanistički plan uređenja sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug, a Grad i koncesionar u ugovor su stavili članak u kojemu stoji da se se ugovor - ako se u budućem urbanističkom planu uređenja ne definira hotelsko-ugostiteljska djelatnost za tvrđavu - sam po sebi raskida bez ikakvih obveza za ijednu stranu", rekao je Nikolić.
Dodao kako je davatelj koncesije, Grad Dubrovnik u tom slučaju dužan raspisati novi natječaj za davanje tvrđave u koncesiju.
"U Urbanističkom planu uređenja Bosanka sjever-jug niti jednom rječju koja se odnosi na tvrđavu Imperial ne stoji turistička i ugostiteljska djelatnost za tvrđavu, nego 'pretežito kulturna'. To znači da se ugovor raskida i mi smatramo da to mora konstatirati i dubrovačko Gradsko vijeće", rekao je Nikolić i najavio kako će njihova lista inzistirati da se o tom raspravlja na jednoj od sljedećih sjednica tog vijeća.
Iz tvrtke "Razvoj golf" takve navode nisu željeli komentirati, ističući da se i dalje drže odredaba koncesijskog ugovora iz 2009. godine.
"Vezano za istupanja ili subjektivne dojmove određenih političkih organizacija, u ovom trenutku nemamo namjeru komentirati. Kao investitor strogo se držimo obveza iz koncesijskog ugovora te radimo na ispunjavanju ugovorenih obveza prema davatelju koncesije i zadovoljavanju zahtjeva koji se stavljaju pred nas",
stoji u odgovoru koji je u ime Golf Parka Dubrovnika potpisala Jelena Mijatović iznajmljivanje stanova Beograd 

Nema komentara:

Objavi komentar