ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Početkom veljače nova dražba za prodaju Kamenskog

Nekretnine bivše tvornice Kamensko bile su procijenjene više puta, a iako su prve procjene sudskih vještaka govorile da dvorište i zgrade vrijede 127 milijuna kuna, prema naknadnim procjenama vještaka zgrada je bila procijenjena na 93 milijuna kuna da bi prije prodaje bila napravljena posljednja procjena od 73,4 milijuna kuna koliko je i iznosila cijena na prvoj dražbi. Za pristup dražbi potrebno je uplatiti jamčevinu od 10 posto.
Na prostoru bivše tekstilne tvornice predviđena je gradnja poslovno-stambenog kompleksa, no istraga o okolnostima propasti Kamenskog još nije završena što je ranije potvrdio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.
Zbog zaustavljanja istrage u aferi Kamensko bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića krajem prošle godine prozvao je i bivši ravnatelj policije Oliver Grbić. U intervjuu Osječkoj televiziji Grbić je kazao kako mu je Bajić prije parlamentarnih izbora 2011. rekao da ne bi bilo dobro da policija uoči izbora otvara određene slučajeve, čime je, po Grbićevim riječima, želio zaštititi tadašnjeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga Ninoslava Pavića nekretnine Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar