ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

Exportdrvo Projekti kupili Cascade Centar

Povezanost novog vlasnika i vrha Katoličke crkve dali su nam naslutiti i neki od bivših zakupaca lokala u Cascade centru. Kazali su nam da je Crkva preko treće osobe kupila na dražbi ovaj šoping-centar te postala stopostotni vlasnik.
Sam Gabrić na to pak odmahuje rukom. Negira da je Crkva kupila Cascade, ali dodaje da je u pregovorima s novim vlasnikom oko budućnosti ovog objekta u kojem Crkva ima više od četvrtine vlasničkog udjela.
Na naše pitanje u kakvoj je vezi s Marinovim i je li on zapravo paravan, Gabrić kaže kako je Marinov samo direktor Muzeja Antemurale koji je tek u nastajanju. Također nije želio otkriti što on i Marinov misle napraviti u propalom šoping-centru u kojem radi tek jedan kafić i garaža. Tportal je iz krugova bliskih Kaptolu još 2011. doznao kako je Crkvi u interesu otkupiti većinski vlasnički udio i u nekadašnjem šoping-centru otvoriti veliki crkveni muzej, a s obzirom na to da je Gabrić osnivač tvrtke Museum Antemurale, a Marinov direktor, to je očito najrealnija opcija.
Pravo prvokupa ove nekretnine u zaštićenoj zoni imao je Grad Zagreb i Republika Hrvatska, no unatoč izrazito niskoj početnoj cijeni, nijedna od ovih strana nije iskazala interes prodaja stanova Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar