petak, 1. kolovoza 2014.

Cijene kuća najviše pale u Hrvatskoj Mrak Taritaš: Ne smijemo biti strogi prema svojima, a liberalni prema strancima

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš predstavila je nova zakonska rješenja kojima će se urediti poslovi i djelatnosti prostornog uređenja i gradnje.
Kada je rađen zakon koji je danas još uvijek na snazi, u Hrvatskoj su bile sasvim drugačije prilike nego danas. Tada su se još uvijek gradile autoceste, gradio se veliki broj stambenih zgrada i to nas je dovelo do situacije koja kod nas nije neuobičajena, a to je da smo u nekim područjima bili restriktivniji nego je to potrebno - kazala je Mrak Taritaš, dodavši kako je građevinski sektor specifičan jer prvi ulazi u recesiju, ali i prvi izlazi iz nje.
Ministrica je pojasnila kako će se sve ono što propisuje naša regulativa morati ispunjavati i na tržištima ostalih zemalja članica EU i obrnuto.
Moramo paziti da ne budemo regulativom maćeha našim ljudima. Ne smijemo biti strogi prema svojima, a liberalni prema strancima - istaknula je ministrica, dodavši kako je čula za brojne slučajeve otvaranja firmi u Sloveniji jer su tamo jednostavniji uvjeti i da to treba mijenjati.
Pomoćnica ministrice Borka Bobovec održala je izlaganje vezano za izradu nacrta Zakona apartmani Hrvatska

Nema komentara:

Objavi komentar