četvrtak, 14. kolovoza 2014.

Broj odobrenja za građenje raste osam mjeseci uzastopno

ZAGREB - U lipnju je u Hrvatskoj izdano 499 odobrenja za građenje ili 21 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, što je osmi mjesec zaredom kako broj odobrenja raste na godišnjoj razini, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U odnosu na svibanj, broj izdanih odobrenja za građenje u lipnju je smanjen za 53 odobrenja odnosno 9,6 posto.
Broj izdanih odobrenja za građenje porastao je i u prvih šest mjeseci ove godine, kada je izdano ukupno 3.224 odobrenja ili 11,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuju podaci DZS-a.
Odobrenjima za građenje izdanima u lipnju ove godine predviđaju se radovi u vrijednosti od 2,86 milijardi kuna, dok je taj iznos u lipnju prošle godine bio 1,16 milijardi kuna. Na povećanje je utjecala predviđena vrijednost radova na ostalim građevinama te nešto manje na zgradama. Tako je sa 662,2 milijuna kuna lani, predviđena vrijednost radova na ostalim građevinama prema dozvolama izdanim u ovogodišnjem lipnju porasla na 2,04 milijarde kuna. Istovremeno je predviđena vrijednost radova na zgradama porasla s 503,7 na 823,3 milijuna kuna nekretnine Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar