ponedjeljak, 2. rujna 2013.

U tijeku radovi na uređenju središta Privlake

Ovaj tjedan posjetili smo Općinu Privlaka gdje smo razgovarali s načelnikom Darkom Galićem od kojeg saznajemo da su u Privlaci trenutno najaktualniji radovi na uređenju središta mjesta, a radi se i na uređenju ograde stare crkve Svetog Martina biskupa, u tijeku su radovi na izradi spomenika za branitelje, a Privlačani bi trebali dobiti i novu šetnicu.
Uz ove radove u središtu, istaknuo bih i radove na izgradnji kolektorske mreže. Naime, trenutno su pri završetku radovi na izgradnji prve faze kolektorske mreže, radi se na sanaciji, odnosno vraćanju u prvobitno stanje. Radovi na kolektorskoj mreži u ovoj su godini koštali oko milijun kuna, a u tom je iznosu Općina Privlaka sudjelovala s 10 posto.
Završetkom radova na ovoj prvoj fazi, otvara nam se prostor za nastavak radova na dovršenju projektne dokumentacije za izgradnju pročistača otpadnih voda, ali i nastavka radova na drugoj, odnosno trećoj fazi izgradnje kolektorske mreže koji bi trebali početi krajem ove ili početkom sljedeće godine.
Nadalje, u tijeku su nam i radovi na uređenju pješačke zone u središtu mjesta u sklopu koje će se nalaziti i novi spomenik hrvatskim braniteljima. Ukupna vrijednost ovih radova je oko 814.000 kuna. a trenutno se radi na zemljanim radovima, odnosno na betoniranju kolnih ulaza, betonskih ploča, ali i izradi betonskog postolja za spomenik stanovi prodaja Sućidar

Nema komentara:

Objavi komentar