srijeda, 11. rujna 2013.

Planirane uštede čak 61%!

Nešto više od 650 tisuća kuna godišnje trebale bi iznositi uštede u potrošnji energenata u varaždinskih sedam objekata Dječjeg vrtića Varaždin i Prvoj osnovnoj školi, nakon što bude završena njihova energetska obnova.
Radovi bi, prema definiranim rokovima, trebali završiti za godinu dana, a počinju teći od ovoga ponedjeljka, 9. rujna, kada su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u ime osnivača i član Uprave Zagorje Tehnobetona Romano Perić u ime izvođača radova, u prostorijama vrtića Kozarčeva potpisali ugovor.
Otkako je 80-ih godina izgrađen posljednji dječji vrtić, u njih dosad nije značajnije ulagano. Očekuju se uštede od čak 61% - istaknuo je gradonačelnik Habuš.
Projekt je realiziran u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora, koji je proveo Centar za investicije u energetici dizanje standarda rada Dječjeg vrtića Varaždin najvažniji je cilj ovoga projekta, a zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević, koja u ime Grada vodi ovaj projekt, vjeruje da bi se ostvarenim uštedama otvorio prostor i za dodatno smanjenje cijene vrtića za roditelje.
Prema riječima Natalije Martinčević, jedan od najvažnijih detalja ovoga projekta je da se za obnovu vrtića neće morati opterećivati gradski proračun, pa ni državni, jer se projekt financira iz ostvarenih ušteda. Najavila je odmah i daljnje projekte u energetskoj obnovi. Na isti program prijavili smo i energetsku obnovu palača Herzer i Sermage, zgradu HNK-a i Stari grad.
Sada očekujemo dogovor Ministarstva kulture i Ministarstva graditeljstva oko zahtjeva konzervatora. Kad se taj dogovor postigne, Varaždin će biti prvi koji će krenuti u tu vrstu projekta - zaključila je zamjenica gradonačelnika iznajmljivanje stanova

Nema komentara:

Objavi komentar