srijeda, 4. rujna 2013.

Razvoj Golfa će obnoviti Imperijal sredstvima EU!?

Imperijal na Srđu prvo je što će građani vidjeti uređeno u sklopu projekta Golf parka Dubrovnik, poručili su iz tvrtke Razvoj Golf nakon što je na sjednici Gradskog vijeća donesena povijesna odluka kojom je 16 vijećnika reklo kako će se golf loptice kotrljati po brdu poviše Dubrovnika.
Ugovorom o koncesiji, kojim je Imperijal dan na 30 godina Razvoju Golf s danom stupanja na snagu UPU-a Bosanka, investitor je preuzeo obvezu na sebe da u roku od 27 mjeseci dovede tvrđavu do potpune obnove.
Cijena obnove u javnosti je varirala u iznosima od 50-ak do 70-ak milijuna kuna, ovisno o vremenu i izvoru izjava za medije, no jedan je stvar uvijek bila sigurna - tvrđavu će obnoviti investitor. Projekt obnove bi se mogao dijelom financirati putem Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i kohezijskih fondova EU. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova financira pripremu velikog broja projekata u području turizma.
Također se može pretpostaviti da će kulturna baština u funkciji turizma i dalje ostati strateški prioritet u nadolazećoj financijskoj perspektivi. Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) je najrelevantniji za apliciranje u ovom slučaju.
Tijekom 2012. godine, nadležno Ministarstvo je objavilo javni poziv za identificiranje razvojnih turističkih projekata prihvatljivih za financiranje iz Strukturnih fondova EU u 2013. godini i u financijskoj perspektivi za 2014.-2020. godinu., glasi njihov odgovor na naš upit stanovi Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar