ponedjeljak, 26. kolovoza 2013.

Vlahušić potiče zimmer frei i ruši kvalitetu Dubrovnika kao destinacije

Iako se Dubrovnik godinama promovirao kao hotelska i visokokvalitetna turistička destinacija u kojoj posluje čak polovica hrvatskih hotela s pet zvjezdica, Grad Dubrovnik i turistička zajednica u zadnje dvije godine krenuli su u žešću kampanju ekspanzije i promocije privatnog smještaja.
To vodi u rušenje kvalitete čitave destinacije i nije u skladu sa strateškim dokumentima, upozoravaju turistički stručnjaci te hotelijeri i tvrde kako će pogrešna politika napraviti nepopravljivu štetu cijeloj dubrovačkoj regiji.
Napominju ipak da i u privatnom smještaju postoje iznimke, kapaciteti koji kvalitetom nadmašuju i hotelske sobe s pet zvjezdica, no u službenim statistikama ta se kvaliteta ne vidi jer Hrvatska na globalnoj razini nije napravila potrebnu klasifikaciju privatnog smještaja.
Jača promocija dubrovačkog privatnog smještaja krenula je u 2012. godini pod egidom podizanja kvalitete postojećih kapaciteta, no gotovo dvije godine kasnije ispostavilo se da je broj apartmana i soba u Dubrovniku porastao, a najveće pohvale idu baš privatnim iznajmljivačima stanovi Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar