ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

Danski investitor gradi četiri zgrade s 22 stana

"Iako je kriza ozbiljno prodrmala tržište nekretnina (pad vrijednosti stanova i do 10 posto), čini se da još uvijek ima prostora za ekskluzivna stambena zdanja, barem u Rijeci.
Naime, nakon gotovih projekta ekskluzivnih stambenih kvadrata na Trsatu (u Sveučilišnoj aveniji) još uvijek aktualne izgradnje na Gomili u Starom gradu (ukrajinski kapital), u Rijeci, točnije u Marčeljevoj Dragi, u Ulici Marina Jakominića niču novi stambeni objekti, čiji će će se "kvadrati“ prodavati po "paprenoj“ cijeni.
Riječ je o projektu "Vrata Kvarnera“, tvrtke "Viking“ (Riječanima poznate po projektu na Trsatu te po tome da je jedan od njezinih suvlasnika i danski poduzetnik Jeppe Frandsen), a u sklopu kojeg će se izgraditi četiri zgrade s ukupno 22 stana. Površina stanova kretat će se od 56 metara četvornih pa do 127 metara četvornih, koliko će zapravo iznositi površine penthousea.
Završetak gradnje najavljen je za srpanj 2014. godine. Kako saznajemo od voditelja projekta Davida Damiša, radovi u Marčeljevoj dragi započeli su prije 15tak dana te se nalaze u fazi iskopa. Vrijednost ove investicije je 27 milijuna kuna.
Neki stanovi u novogradnjama u Marčeljevoj Dragi svojedobno su se prodavali i po 3.000 eura za metar četvorni a da prethodno nisu imali ni kanalizaciju već septičku jamu, dodao je Damiš. Nadalje, iako zgrade još nisu ni dobile svoje obrise, možemo reći da je interes za penthouse, znači onaj najskuplji dio u objektu, izrazito dobar.
Od ukupno četiri penthousea u slobodnoj prodaji, mogli bi reći da je ostao još samo jedan, a kupci su Riječani, rekao nam je naš sugovornik, naglašavajući da se Marčeljeva Draga smatra jednim od najkvalitetnijih dijelova Rijeke po pitanju stanovanja, a osim kvalitetne izvedbe i opreme sa svim pripadajućim certifikatima, ove građevine imaju prekasan pogled na Kvarner odnosno Opatiju
stanovi prodaja Sućidar

Nema komentara:

Objavi komentar