utorak, 27. kolovoza 2013.

Ministarstvo ulaže milijun i pol kuna u proširenje Zračne luke

Prvi put otkad je prije 33 godine u promet puštena Zračna luka Osijek-Klisa, njezin će objekt ove jeseni ići u temeljitu adaptaciju i proširenje, u što će resorno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uložiti gotovo milijun i pol kuna.
Kako i zašto je došlo do toga u trenutku kada se osječki aerodrom, kao uostalom i nekoliko posljednjih godina, može podičiti većinom samo sezonskim putničkim letovima, i to isključivo za domaće destinacije (Zagreb, Split, Dubrovnik), pojašnjava Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.
Uskoro krećemo u adaptaciju putničke zgrade ZL-a Osijek, a glavni je razlog što je moramo prilagoditi schengenskim pravnim odredbama. Ponajprije, sagradit ćemo dodatne ulaze i izlaze. Ovoga su tjedna trebali krenuti letovi za Zagreb, ali je to, u dogovoru Zračne luke Osijek i zagrebačke kompanije Trade Air, odgođeno za idući tjedan.
Još uvijek traju testiranje sustava distribucije karata i ostale pripreme, a letjet će se svakoga dana u 6.45 za Zagreb i u 15.45 sati za Osijek. Do kraja sezone, 27. listopada, zrakoplovi će letjeti svakog radnog dana za Zagreb, dakle pet puta tjedno, od ponedjeljka do petka.
Nakon niza godina, letova za Zagreb bit će i tijekom zime, i to tri puta tjedno. Karta će stajati šestotinjak kuna, a rezervirat će se preko mreže Croatia Airlinesa te će se moći presjedati, i na druge, inozemne linije nekretnine Istra

Nema komentara:

Objavi komentar