četvrtak, 6. veljače 2014.

SDP neuspješno zatražio raspravu o ŠRC Svetice u skupštini

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je stankom na zahtjev kluba zatupnika SDP-a budući da nije prošao (osam za, 22 protiv, a HDZ, BUZ i HSP AS nije glasovao) njihov prijedlog da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti informacija o stanju i događanjima na ŠRC Svetice. Potpredsjednik Gradske skupštine i zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić rekao je da su ŠRC Svetice predragocijen javni prostor u centru grada i zato o tome treba raspravljati u Skupštini.
"Gradska skupština nije fikus nego aktivni sudionik političkog života u gradu. Zagrebačka javnost ima pravo znati što će se s tim prostorom događati", kazao je Bernardić i naglasio da Skupština najprije treba razmotriti kako će se koristiti ŠRC Svetice, da bi se tek potom vidjelo što i kako dalje.
Naveo je kako je ostalo nejasno pod kojim uvjetima su dosadašnji zakupci koristitili tamošnje teniske terene i pod kojim uvjetima je raspisan novi javni natječaj, a javila se i crkva sa zabilježbom na nekretnini. Osim toga, dodao je, tamo je i nedovršeni bazen pod upravom Zagrebačkog holdinga te nedovršeni Maksimirski stadion.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako se slaže s većinom Bernardićeva izlaganja, posebice s izjavom da Gradska skupština nije fikus.
"A gradonačelnik je to još manje", kazao je i podsjetio kako je upravo Gradska skupština ovlastila gradonačelnika da formira povjerenstvo i vodi taj projekt.
Upitao je Bernardića i zašto od njega nije tražio informaciju o ŠRC Svetice umjesto da "izrezuje članke iz novina" i na temelju toga traži raspravu u Skupštini.
"Stignete biti gradonačelnik, ima vremena. Do tada budite konstruktivna oporba", poručio je Bandić.
Nakon te izjave gradonačelnika klub SDP-a zatražio je stanku i održao konferenciju za novinare na temu Svetica.
Po utvrđivanju dnevnog reda, uslijedit će aktualni sat, a na skupštinskoj sjednici bit će riječi o komunalnom redu i drugim gradskim aktualnim temama mali oglasnik

Nema komentara:

Objavi komentar