subota, 27. srpnja 2013.

Stanovi idu na veliku rasprodaju

Hrvatski gradovi i država krenuli su s rasprodajom imovine. Zagreb, Split, Metković, Hrvatska... Svi su, manje više, u predbankrotnom stanju. I svi su se, s debelim kašnjenjem, sjetili istog rješenja. Rasprodaje imovine. Građane će u prvom redu zanimati stanovi. Riječ je o tisućama i tisućama stambenih jedinica koje će se na tržištu uskoro pridružiti svim onim novim, neprodanim stanovima koje su građevinske tvrtke sagradile tijekom velikog nekretninskog balona koji nas je zavio u crno.

Hrvatski čovjek je, nakon iskustva višestrukih deranja kože - od financijskog inženjeringa do eksperimenata na tržištu kapitala - postao homo oeconomicus, racionalno biće koje ne srlja kroz zid, nego računa. A računica je jasna: zašto sad kupiti stan po 1800 eura povoljnim kreditom uz 6 posto kamate, kad će već sutra i kvadrat i kamata biti duplo manji?

U Grčkoj već možete kupiti četvorni metar stana u Solunu za 300 eura. Vrijeme, iskustvo, znanje i sistemska zaštita potrošača u Hrvatskoj prvi put počinju raditi za malog čovjeka
stanovi Karlovac

Nema komentara:

Objavi komentar