utorak, 23. srpnja 2013.

Najam apartmana u Zadru poskupio 11, a u Splitu pojefitnio devet posto

Nedostaje hostela u unutrašnjosti, ali koncentracija hostela u primorskim destinacijama i Zagrebu kao glavnom gradu je razumljiva jer je posljedica sezonalnog karaktera Hrvatskog turizma i još nedovoljno razvijenog kontinentalnog turizma - kaže Dražen Gečević iz HFHS-a.
Povećanjem broja hostela i zahtjeva mladih putnika, na tržištu je sve više inovativno uređenih hostela s višim standardima opremljenosti (više privatnih soba, više soba/spavaonica s vlastitom kupaonicom). Po pitanju standarda i opremljenosti hostela možemo reći da se smanjuje razlika između hostela i hotela.
No, ipak, za razliku od hotela gdje standard stvara atmosferu, u hostelima je i dalje dominantna premisa da atmosfera hostela stvara standard. Hostel je definitivno najprivlačniji smještajni oblik za mlade i one koji se tako osjećaju, odnosno putnike koji preferiraju hostele zbog toga što su oni prije svega mjesto društvenog učenja i mjesto susreta mladih putnika.
Stoga kad govorimo o kvaliteti hostela nipošto nije dovoljno procjenjivati isključivo harvardski standard već je vrlo važna razina pružanja usluge mladim gostima, komunikacije s gostima, stvaranje atmosfere sigurnog i ugodnog boravka te mjesta dobivanja i razmjene informacija i iskustava.
Hosteli imaju zahtjevan zadatak spojiti prijateljsko i neformalno ozračje s visokom razinom profesionalnosti u svim radnim procesima. Mlade putnike više će zadovoljiti ugodna atmosfera, sigurnost boravka u hostelu, ljubazno ali i efikasno osoblje i prije svega ugodan krevet i čistoća prostorija nego sami luksuz jer njega niti ne očekuju u hostelu - dodaje.
Kada govorimo o hostelima, spomenut ćemo da sutra u novom broju magazina Dom&Dizajn možete zaviriti u tek otvoreni Swanky Mint hostel u Zagrebu, drukčiji ne samo po vrhunskoj uslugi nego i po neobičnom interijeru
nepremičnine Hrvaška

Nema komentara:

Objavi komentar