utorak, 16. srpnja 2013.

Nova obustava rada zbog neisplate plaća i putnih troškova

Varteks, kako je rekao predsjednik Uprave Zoran Košćec, danas uspijeva kako-tako održavati tekuće poslovanje, ali je problem rupa od nekoliko mjeseci koja je nastala prije pokretanja predstečajne nagodbe. Ne znam što bih vam mogao novo reći. Ljudi traže plaće, odnosno informacije kada će biti isplaćene zaostale plaće jer im nije jednostavno ovako živjeti.
Nažalost, sve se otegnulo jer smo jedni od prvih koji prolaze kroz predstečajnu nagodbu i ima jako puno opreza. Zgradu City centar na Trgu bana Jelačića prodaje Varteks, a ne Zagrebačka banka - naglasio je Košćec, koji je upitan mogu li radnici očekivati plaće od prodaje tog reprezentativnog objekta njemačkom Mülleru.
Varteks, koji je vlasnik zgrade, već je s najpovoljnijim ponuditeljem potpisao predugovor. Ne prodaje se cijela zgrada, već dio, tako da ćemo i dalje sa svojim asortimanom biti prisutni na Trgu bana Jelačića, ali u novom konceptu, za što je nužna adaptacija, koju će izvoditi kupac. Novac od prodaje, sukladno predstečajnoj nagodbi, ići će za namirenje postojećih kredita - pojasnio je Košćec cijene nekretnina

Nema komentara:

Objavi komentar