petak, 19. kolovoza 2016.

Mađarska i slovenska građevina s najvećim rastom u EU

Hrvatska nije obvezna dostavljati mjesečne podatke o aktivnostima u građevinskom sektoru.
Na godišnjoj su razini aktivnosti u građevinskom sektoru EU u lipnju smanjene za 0,6 posto, nakon revidiranog 0,5-postotnog pada u prethodnom mjesecu, izračunali su u Eurostatu.
Pritom je visokogradnja posustala, uz pad aktivnosti za 0,1 posto, nakon 0,3-postotnog rasta u prethodnom mjesecu. U niskogradnji je pad bio nešto sporiji i iznosio je 3,6 posto. U svibnju aktivnosti su potonule 5,3 posto.
Eurozona je pak bilježila oporavak, uz rast aktivnosti u građevinskom sektoru za 0,6 posto, nakon revidiranog 0,4-postotnog pada u prethodnom mjesecu. Pritom su i niskogradnja i visokogradnja bilježile oporavak, uz stopu rasta od 0,3 odnosno 1,5 posto. U prethodnom su mjesecu aktivnosti u tom segmentu smanjene za 0,4 odnosno 1,1 posto.
Među zemljama EU najviše su u lipnju na godišnjoj razini prema raspoloživim podacima Eurostata porasle aktivnosti u Švedskoj, za 16,3 posto. Slijedi Španjolska s rastom aktivnosti za 6,9 posto. Najviše su pak smanjene aktivnosti u građevinskom sektoru Mađarske, za 16,2 posto,
te u onom Slovenije, za 16 posto, i Poljske, za 14,7 posto stanovi Beograd

Nema komentara:

Objavi komentar