nedjelja, 1. studenoga 2015.

Institut Simo Milošević: Kupci traže potpisivanje ugovora 16. novembra

PODGORICA - Američko-britanski konzorcijum IWG predložio je da se potpisivanje kupoprodajnog ugovora za Institut “Simo Milošević” obavi 16. novembra, saopštio je predsjednik Tendreske komisije, Branko Vujović.
On je kazao Pobjedi da taj termin još nije i ozvaničen, jer IWG ispostavlja dodatna pitanja i ne krije zabrinutost.
“Konzorcijum izražava zabrinutost za buduće poslovanje u Crnoj Gori zbog protesta dijela opozicije koji su proteklog vikenda održani u Podgorici”, rekao je Vujović.
On je dodao da je predlog ugovora, koji bi trebalo da potpišu predstavnici Vlade i IWG je, pretrpio određene, ali neznatne izmjene koje su sada usaglašene. Zabrinjava, kako je kazao Vujović, e-mail IWG koji je u petak dostavljen, a tiče se budućeg stabilnog poslovnog ambijenta i poslovanja u Crnoj Gori.
“U odgovoru smo naveli da je stanje u Crnoj Gori stabilno, o čemu su se mogi informisati u engleskim i američkim ambasadama, kao i da insistiramo da se izjasne da li je 16. novembar datum kada ćemo zaista i potpisati ugovor. Tvrdimo da nema razloga da se ne realizuje sve što je ugovorom definisano, kao i da smo raspoloženi za sve dodatne informacije”, saopštio je Vujović.
On je naveo da se narednih danaočekuje potvrda o konačnom datumu potpisivanja ugovora.
Vujović smatra da nema razloga da IWG odustane od kupovine Instituta, jer je sve usaglašeno u poredlogu ugovora.
“Ne vjerujem da će ova situacija prouzrokovati njihovo odustajanje, ali se bojim da bi bila usmjerena prema nekom odlaganju i iščekivanju, što za nas ne bi bilo prihvatljivo, jer moramo donositi odluke”, kazao je Vujović.
On je rekao da bi odlaganje potpisivanja ugovora bilo otežavajuća okolnost.
“Dogovorili smo se sa menadžmentom Instituta i oni rade kao da neće biti privatizovan. Sve odluke i poslovni planovi za iduću godinu donose se u redovnoj proceduri, tako da nećemo dozvoliti da nam ovo prolongiranje i neizvjesnost poremeti planove ili tekuće poslovanje u Institutu”, saopštio je Vujović.
Vlada je u avgustu odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta konzorcijumu IWG za deset miliona eura, uz obavezu da investiraju 50 miliona  u roku od pet godina.
Skupština Herceg Novog je dva puta vanredno zasjedala zbog privatizacije Instituta, korigujući prvobitne zaključke o poništenju tendera.
Sindikat Instituta ima svoje zahtjeve u slučaju prodaje, koje očekuje da će budući vlasnik ispuniti apartmani Hrvatska

Nema komentara:

Objavi komentar