utorak, 28. listopada 2014.

Mali metaloprerađivači kupuju sve više strojeva

Teximp, međunarodna kompanija specijalizirana za prodaju i servis strojeva za obradu metala, otvorila je novi Tehnološko-servisni centar u Zagrebu. Centar je namijenjen za obuku kupaca, demonstraciju rada strojeva, izradu gotovih proizvoda te podršku kupcima.
Najavljuju širenje na hrvatskom tržištu, koje doživljava rast nakon ulaska u Europsku uniju.
- Primjećujemo velik porast potražnje kod malih i srednjih poduzetnika u metaloprerađivačkoj branši, koji su uglavnom orijentirani na izvozna tržišta. Lani smo imali najbolju poslovnu godinu upravo zahvaljujući tome. Drugi okidač bilo je ukidanje carina od osam do 10 posto na tu vrstu opreme - kaže Dag Materljan, direktor Teximpa u Zagrebu.
Da bi mogli pratiti isporučene strojeve i pružiti odgovarajuću podršku kupcima, odlučili su se na otvaranje tog centra. Teximp je distributer i serviser CNC alatnih strojeva, prema principu ključ u ruke, nekoliko svjetskih proizvođača,  među kojima je najveći američki Haas automation. U Hrvatskoj imaju oko 300 kupaca i 350 instaliranih strojeva, a uskoro planiraju nuditi i retrofit korištenih Haasovih strojeva. Lani im je prihod u Hrvatskoj iznosio 15,1 milijun kuna, u odnosu na 10,8 milijuna kuna u 2012.
Teximp je obiteljska tvrtka koju je osnovao Vlado Vukoja 1982. u Švicarskoj. Tvrtka se tijekom godina proširila po Jugoistočnoj Europi i danas posluje na tržištima Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Rumunjske i Bugarske. Lani je promet Teximpa iznosio 32,4 milijuna eura, a ove godine očekuju 45 milijuna eura stanovi Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar