ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Švicarski TFI Holding ulaže 1,5 milijardu eura u izgradnju naselja u Zablaću

ŠIBENIK - Hrvatska se godinama bori kako bi privukla strana ulaganja. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od 1,5 milijardi eura u u projekt kod Šibenika koji bi mogao promijeniti sliku našeg turizma, a i poslati poruku ulagačima da se isplati investirati u ovaj dio svijeta, javlja HRT. Sedam godina i 60 milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupila zemlja u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novog gradskog naselja.
- Siguran sam da to sada mora uspjeti, to je i važno s obzirom na investiciju i trud koji smo uložili. Znači, cilj je ipak da se proširi naselje, da ne bude samo za turizam, nego da to bude i proširenje Zablaća, kaže za Dnevnik HTV-a Jean-Paul Uldry iz švicarske tvrtke TFI Holding.
Mnogi Zablaćani preko noći su postali milijunaši te sad željno čekaju početak radova.
- Mislim da ni jedan ministar ne zna kakvo je Zablaće i da je to jedna ljepota kakve nema nigdje u Hrvatskoj. Danas mi je bio najsretniji dan u životu, kada sam doznao da je projekt dobio svoj amen, kaže ugostitelj iz Zablaća.
Švicarci su spremni početi radove čim se dovrši detaljan urbanistički plan, što se očekuje potkraj godine, s obzirom na to da je GUP usuglašen prodaja stanova

Nema komentara:

Objavi komentar