petak, 25. srpnja 2014.

DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju ove godine bili su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, 6,2 posto manji u odnosu na isti lanjski mjesec, a pali su i u odnosu na ožujak, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u travnju su na godišnjoj razini radovi na zgradama bili 4 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 8,1 posto.
Pritom je na novogradnjama odrađeno 49,2 posto radnih sati, dok se na ostale radove, dakle rekonstrukcije, popravke i održavanje, odnosi 50,8 posto odrađenih radnih sati. Od tog je 43,9 posto sati odrađeno na zgradama, a 56,1 posto na ostalim građevinama.
Smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi, prema kojima je u travnju fizički obujam građevinskih radova pao za 6,8 posto. Pritom su radovi na zgradama smanjeni za tri, a na ostalim građevinama 9,6 posto.
U prva četiri mjeseca ove godine građevinski su radovi, premaizvornim indeksima, bili za 7,9 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu su radovi na zgradama smanjeni za 3,7, a na ostalim građevinama 11,2 posto stanovi Zadar

Nema komentara:

Objavi komentar