ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Zbog ukidanja poticaja za zapošljavanje upitna i legalizacija

 Treba riješiti 20 tisuća zahtjeva za legalizaciju. Novca za zapošljavanje ljudi nemaju, pa su im mladi pripravnici dobrodošli.
- Izlaze već na očevid, praktički već čitav postupak rade kao i referenti zaposleni na neodređeno vrijeme, osim što, naravno, nemaju pravo potpisa, kaže za HRT pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije Semira Škugor.
U uredu ih je trenutačno 14. Plan je bio zaposliti još 19.
- To je toliko posla da zapravo uistinu ne znamo kako ćemo uopće išta riješiti bez podrške ovih mladih ljudi, dodaje Škugor.
A tim mladim ljudima nije baš jasna politika vladajućih. U zemlji u kojoj su, eto, pristali raditi i za 1.600 kuna, sad više nema ni toga.
- Ako ćemo ići čistom logikom, mladi su budućnost ove države, ako bi nekoga trebalo poticati da radi, da se osposobljava na pravu razinu koja treba, valjda ćete poticati mlade, smatra Aner.
Ili nećete. Ovisno o tome imate li novca. A država ga trenutačno nema - pa nema ni poticaja, a time ni, kako stvari stoje, rješavanja zahtjeva za legalizaciju u predviđenom roku stanovi prodaja Trešnjevka

Nema komentara:

Objavi komentar