srijeda, 5. ožujka 2014.

Vahid Halilhodžić kupio vilu u Dubrovniku

Vila na Boninovu je posjed koji je pripadao porodici Rusko, jednoj od najbogatijih između dva rata, poznat i po tome što je tu živjela Dubravka Beba Beritić iz Dubrovnika, povjesničarka umjetnosti koja se desetljećima uspješno brinula o zaštiti dubrovačke kulturne baštine.
Inače, zagrebačka kompanija "Imago Ibervest" obnovila je vilu i preuredila prije četiri godine prema projektu dubrovačke kompanije "Studio Vetma" i glavne projektantice Gordane Vetme. Radovi su tada izazvali brojne kritike, s obzirom na to da se radilo o zahvatima u povijesnom vrtu iz 18. i 19. stoljeća. Iz Ministarstva kulture Hrvatske su tada poručili da su radovi u skladu sa zakonom te da su odobreni rješenjem Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
Kako je pisao ''Dubrovački vjesnik'', kupoprodaja je realizirana preko firme čiji je vlasnik Vahid Halilhodžić, a ugovor o kupoprodaji potpisan je u Dubrovniku. Nije poznat ni iznos na ugovoru, a pretpostavlja se da je riječ o višemilionskom iznosu u eurima.
Halilhodžić je hrvatskim novinarima nesigurno izjavio da navodno on nije kupio vilu, ali da jeste njegov dobar prijatelj i kum. Hrvatski mediji prenose kako se stiče utisak da Halilhodžić ne želi da se sazna da je vlasnik prelijepog zdanja stanovi Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar