četvrtak, 7. studenoga 2013.

Wilson: Dovest ćemo vam 5 milijuna gostiju

Lider u svjetskoj industriji putovanja TUI želi u sljedećih pet godina u Hrvatskoj imati milijun gostiju godišnje i vratiti Hrvatsku među svoja top-odredišta, baš kao što je to bilo osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je Hrvatska bila jedna od najjačih europskih destinacija za TUI - kazao je Gary Wilson, vodeći menadžer TUI-ja za Europu, na sastanku u Londonu s ministrom turizma Darkom Lorencinom i direktoricom HTZ-a Meri Matešić.
Ambiciozan plan vodećeg svjetskog touroperatora najbolja je vijest za Hrvatsku sa Svjetskog sajma turizma u Londonu, gdje više od 50 tisuća turističkih profesionalaca i stotinu ministara turizma kreira poslovnu 2014. godinu.
Na sastanku čelnika TUI-ja s hrvatskim turističkim vodstvom bio je i vodeći čovjek Agrokora Ivan Todorić, jer je ta tvrtka zajedno s TUI-jem i meksičkom hotelijerskom grupacijom osnovala zajedničku hrvatsku tvrtku Karisma Adriatic koja ima velike planove investiranja, gradnje i upravljanja turističkim kapacitetima na Jadranu sljedećih godina.
Podsjetimo, Karisma Adriatic već upravlja hotelom Koločep, Hotelima Živogošće i Podgora, a u njezinu portfelju trebao bi se naći i budući makarski hotel Romana.
Istaknuo je kako se nakon dubrovačke regije žele širiti i na Istru gdje planiraju veliku investiciju u hotele, a njihovi najveći kratkoročni planovi vezani su uz uvođenje serije letova prema Splitu 2015. godine, i to s tržišta Velike Britanije, ali i Njemačke i Skandinavije, rečeno je na sastanku nekretnine

Nema komentara:

Objavi komentar