četvrtak, 21. studenoga 2013.

Bulić: Golf je paravan za apartmanizaciju

Sudbina Muzila bila je tema i jučerašnje konferencije za novinare predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića. U raspravu o toj temi, rekao je Bulić, uključio se jer kao vodeći argument za gradnju golf igrališta nadležni spominju nova radna mjesta.
To je, prema njegovom mišljenju, obmana jer cjelokupna investicija koja se ondje spominje može donijeti oko 130 ugovora o radu na neodređeno te 400-tinjak sezonskih ugovora. To nisu napamet odabrane brojke već standardi, veli Bulić, koje je uzeo iz rovinjskog Lonea kao relevantnog primjera.
SIK se oštro protivi glomaznoj gradnji golf igrališta. Radi se zapravo o paravanu za apartmanizaciju i gradnju vila što ne donosi radna mjesta, rekao je Bulić i napomenuo da ljudima želi poručiti da je otvaranje novih radnih mjesta obmana da bi se naposljetku obavio zahvat u prostoru.
Istaknuo je da zahvati u prostoru nisu dopušteni ako to nije u interesu domicilnog stanovništva ili nacionalne sigurnosti te da Muzil mora biti u funkciji građana, a ne investitora ili raznih lobija.
Većina Puljana ni ne zna kako Muzil izgleda, a kamoli da raspravlja o tome, veli Bulić te je predložio da je zasad bolje Muzil ne dirati i ne ga devastirati. Kada kažu da će pristup Muzilu i svim sadržajima koji se ondje planiraju biti slobodan, to si mogu objesiti mačku o rep, veli Bulić i dodaje da gdje god dođe hotel s golf igralištem uz more nema više pristupa.
Pozvao je potom građane da se uključe o raspravu o Muzilu, tvrdeći da se iza cijele priče krije određeni lobi i to građevinski. Uputio je potom apel gradskoj upravi da stanu i ne žure s donošenjem planova o Muzilu jer poslije nema povratka stanovi Varaždin

Nema komentara:

Objavi komentar