srijeda, 19. lipnja 2013.

Milanović: Na žalost, Končar je iznimka, a ne pravilo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je Končar i pustio u rad novi visokonaponski laboratorij u tvrtki Končar - Distributivni i specijalni transformatori (D&ST). Riječ je o investiciji vrijednoj 106 milijuna kuna, koja predstavlja iskorak na području proizvodnje srednjih energetskih transformatora.
Mislim da mi je ovo prvi put da ću pustiti neki pogon u pogon rekao je Milanović i prisjetio se svog prvog posjeta tvornici iz 1982. godine. Tada 15 godišnjem Milanoviću Končar je izgledao kao mračna tvornica. Nakon 31 godine opet sam tu i ovo izgleda kao apoteka. Ovo je moderna svjetska tvornica. Nažalost, vi ste iznimka, a ne pravilo.
Iznimka koja pokazuje da poduzeća u kojima je država većinski i dominantan vlasnik mogu uspješno poslovati ako država ima ruke k sebi i bavi se onim čime se treba baviti i ničim više, rekao je Milanović. Mi ćemo nakon 1. srpnja učiniti sve što još uvijek možemo i smijemo učiniti da ovakvu proizvodnju i ovakve priče potičemo, a ono što nam je najpotrebnije je konkurentan i jeftiniji novac.
To vam je jedina prepreka da od jedne uspješne srednje firme postanete još uspješnija velika firma, rekao je Milanović i dodao kako Vlada, nakon ulaska u Europsku uniju, neće štititi industrije već će im pomagati i stimulirati ih.
Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČAR-Elektroindustrije, istaknuo je važnost investicija u društvima KONČARA i rekao: Posljednjih desetak godina u KONČARU je investirano u opremu, nova tehnološka rješenja i proizvodne procese oko 1,6 milijardi kuna apartmani Hrvatska

Nema komentara:

Objavi komentar