petak, 9. studenoga 2012.

Kamp Park Umag hotel i vile


Nacrt konačnog prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, pokrenute na inicijativu hotelijerske kuće Istraturist, dobio je negativno mišljenje umaških vijećnika, jer nije udovoljeno zahtjevu da se u kampu Park Umag povećaju smještajni kapaciteti u dijelu koji pripada Gradu Umagu. Namjera te tvrtke je u kampu, koji se prostire na području Umaga i Općine Brtonigle na površini od ukupno 70 hektara, izgraditi hotel i 30-ak vila nekretnine Split.

Zbog toga je zatraženo da se na umaškoj strani kapaciteti povećaju s 1.500 na 2.550 postelja, što u Županiji nije prihvaćeno, a odobreno je u dijelu koji pripada Brtonigli - s 3.500 povećan je kapacitet na 6.000 ležajeva. Umag se zbog toga već dva puta negativno očitovao nadležnom županijskom Upravnom odjelu za održivi razvoj. Kako je pojasnila pročelnica za prostorno uređenje i gradnju Mirjana Vrbat-Skopac, preinake se odnose na proširenje građevinskog područja unutar tog kampa. Kamp će se iz oznake T3 (kamp) prenamijenit u mješovitu zonu TI (hoteli), T2 (turističko naselje) i T3, kao i na povećanje kapaciteta.

1 komentar:

  1. Jako volim odsjedati u Istri, jako je lijepa, ima puno događaja i ljudi. Bilo bi lijepo da se popune i kapaciteti smještaja. Umag je za vrijeme ATP turnira prepun ljudi i mislim da on to proširenje može podnijeti.
    .

    OdgovoriIzbriši