utorak, 1. ožujka 2011.

Zadar: Čeka se potpisivanje ugovora s APN-om

Sve građane čija su se imena našla na konačnoj listi prioriteta za najam stanova socijalnih zanima kad će početi izgradnja 60-tak stanova na Crvenim kućama. Kako doznajemo iz Gradske uprave, građani će na te nove stanove odnosno useljavanje u iste morati pričekati još neko vrijeme. Naime, točan datum ili mjesec početka izgradnje nije poznat, no Grad Zadar je učinio sve predradnje potrebne za sklapanje ugovora.

Napravljene su sve predradnje za sklapanje ugovora s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama koji će onda preuzeti projektiranje i gradnju stanova. Čeka se suglasnost Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom kako bi se mogao potpisati ugovor između Grada i APN. Paralelno s tim Grad na lokaciji predviđenoj za izgradnju obavlja radove vezane uz infrastrukturu, kazala nam je Ivana Dadić, iz Gradske uprave. Kad će doći suglasnost potrebna Crvenim kućama bi se trebalo izgraditi 60 POS-ovih stanova na za sklapanje ugovora ne može se nagađati.

Podsjetimo, početkom godine objavljena je lista prioriteta za najam socijalnih stanova na kojoj se našao 161 kandidat. Listu koja će biti na snazi iduće četiri godine potvrdila je Komisija za davanje u najam stanova Gradskog vijeća. Za formiranje iste bilo je zaduženo Povjerenstvo za socijalne anamneze na čelu kojeg je bio Mario Pešut, pročelnik gradskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. Nema određenog broja stanova koji se daje u najam, već će se po listi dodjeljivati stanovi koji će se osloboditi nakon što istekne najam već postojećim korisnicima.

Autor/Izvor: M. Sikirić/VOX Glas Zadra/PressCut

Nema komentara:

Objavi komentar