četvrtak, 23. veljače 2017.

Ravnatelj KB-a Dubrava pred smjenom zbog ugovora od 44 milijuna kuna

U utorak je peteročlano Upravno vijeće pokrenulo postupak izglasavanja nepovjerenja ravnatelju zbog tog njegova poteza, s tri glasa naprema dva. O smjeni će glasati nakon njegova očitovanja. Riječ je o ugovoru u sklopu javne nabave i energetske obnove, kojim bi se trebala smanjiti enormna potrošnja vode u bolnici, koja mjesečno premašuje 800 tisuća kuna. Dobro upućeni izvori u bolnici otkrivaju da je taj posao ugovoren još prije koju godinu i da je odmah bilo jasno da ne ide u prilog interesu bolnice, pa su uslijedile anonimne prijava DORH-u i USKOK-u. Predmet je dospio na sud, međutim današnji ga je ravnatelj povukao i aktivirao, piše Večernji list.
Da je riječ o spornom ugovoru iz 2014. godine, potvrdila je Grozdana Perić, predsjednica Upravnog vijeća KB Dubrave, inače HDZ-ova saborska zastupnica i šefica saborskog Odbora za financije.
– Ugovor je na 35 milijuna kuna plus PDV, problem s njim teče još od 2014. i bio je predmet upravnog spora. Ravnatelj se mora očitovati zašto ga je potpisao bez suglasnosti Upravnog vijeća, koje smatra da to nikako nije mogao. Nakon toga se u suradnji s Ministarstvom zdravlja odlučuje hoće li biti razriješen –
objasnila je G. Perić mali oglasnik

Nema komentara:

Objavi komentar