ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Katastrofa u Uvali Lapad

Teško je, dakle, ikakvim drugim imenom nazvati ono što nas je dočekalo u obilasku Sumratina, čiji je središnji dio danas opustošen kao da tamo nikad nije bilo ničega. Teško je imenovati i počinitelja zahvata, pak, jer se s razvojem projekta tzv. zajednica ponuditelja investicije nazvana „Dubrovački zalasci sunca“ navodno – raspala. Mada je koncesija izdana prvenstveno na račun poslovnih rezultata firmi „Mucić“ i „Hotel Katarina“, u međuvremenu je zajednica ponuditelja iz neznanih razloga promijenila vlasnika, te je angažiran i novi pejzažni arhitekt s nekim novim idejama. Može se tako zaključiti da od momenta izdavanja lokacijske dozvole ništa nije ostalo isto – ni službeni plan, ni ulagač, ni arhitekt, ni Sumratin.
Mutna, zasad prilično nejasna ulagačka igra oko projekta, gdje se malo što može konstatirati sa sigurnošću, nažalost, već je nepovratno obilježila prostor Uvale Lapad.
Posrijedi je inače lokacija koja je dugi niz desetljeća održavana kao javno dobro od posebnog interesa; komunalna plaža i park koji nisu spadali u neformalnu domenu nijednog hotela. A to i jest najčešće slučaj s većim plažama od pijeska i oblutaka u Dubrovniku, dakle, pri čemu ne ubrajamo popularna „divlja“ kupališta na stijenama i slične, za masovnije posjete manje praktične,
zapravo neuređene pristupe moru nekretnine Split Dobri

Nema komentara:

Objavi komentar