utorak, 10. siječnja 2017.

Francuski kozmetički div za 1,3 milijarde dolara kupuje tri vodeća brenda kanadskog Valeanta

Utemeljen 2005. godine, CereVe nudi paletu proizvoda namijenjenih njezi kože, uključujući sredstva za čišćenje lica, tonike i ona za zaštitu od sunca, kao i liniju proizvoda za njegu dječje kože.
Francuski kozmetički div L'Oreal u utorak je objavio da je dogovorio kupnju tri vodeća brenda za njegu kože od kanadske farmaceutske tvrtke Valeant Pharmaceuticals International, u sklopu gotovinske transakcije u iznosu 1,3 milijarde dolara.
Riječ je o brendovima CeraVe, AcneFree i Ambi, izvijestila je francuska kozmetička tvrtka.
L'Oreal se za njih sprema platiti gotovo osam puta više u usporedbi s njihovim ukupnim godišnjim prihodima u visini 168 milijuna dolara.
Tom kupnjom namjeravaju gotovo udvostručiti prihode svoga američkog ogranka za kozmetiku s fokusom na estetsku dermatologiju.
"Akvizicijom brendova CeraVe, AcneFree i Ambi snažno se upotpunjava L'Orealov portfelj brendova. Tri brenda, razvijena u uskoj suradnji sa stručnjacima s područja zdravlja i u širokoj distribuciji, gotovo će udvostručiti prihode našeg odjela aktivne kozmetike u SAD-u i pomoći nam udovoljiti rastućoj potražnji za aktivnu njegu kože po prihvatljivim cijenama", kazao je u priopćenju Frederic Roze, predsjednik i izvršni direktor američkog ogranka L'Oreala.
Utemeljen 2005. godine, CereVe nudi paletu proizvoda namijenjenih njezi kože, uključujući sredstva za čišćenje lica, tonike i ona za zaštitu od sunca, kao i liniju proizvoda za njegu dječje kože. Među najbrže je rastućim brendovima u SAD-u, s prosječnim rastom od preko 20 posto u protekle dvije godine, navodi se u L'Orealovu priopćenju.
AcneFree nudi proizvode za liječenje akni i čišćenje lica, a Ambi proizvode za potrošače različitih kultura, uključujući one za uklanjanje tamnih mrlja i za izbjeljivanje kože,
Sporazum o kupnji dolazi nakon teške godine za kanadskog proizvođača lijekova, koji je u desetak godina iz malene farmaceutske tvrtke izrastao u globalnog diva, uglavnom zahvaljujući strategiji rasta baziranoj na akvizicijama.
Nekadašnji miljenik Wall Streeta našao se na meti kritika zbog snažnog podizanja cijena lijekova i trenutno je pod istragom u SAD-u zbog navodne manipulacije računima, a protiv tvrtkina izvršnog direktora
vodi se istraga zbog sumnji u pronevjeru, podsjeća AFP novogradnja Velika Gorica

Nema komentara:

Objavi komentar