utorak, 27. prosinca 2016.

Vjerovnici Črnomerec centra Nikice Valentića potražuju više od 140 milijuna kuna

ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu objavio je popis vjerovnika Črnomerec centra prema kojemu 75 vjerovnika te građevinske tvrtke, preko koje je bivši premijer Nikica Valentić pokušao ostvariti projekt sa 600 stanova, potražuje više od 140 milijuna kuna.
U priloženom popisu u prvoj skupini vjerovnika u kojoj su razlučni vjerovnici s pravom odvojenog namirenja i izlučni vjerovnici navode se Kreditna banka Zagreb s potraživanjem od 68 milijuna kuna i Uni Credit Leasing Croatia s 2,2 milijuna kuna tražbine.
U drugoj skupini čak 73 vjerovnika s neosiguranim tražbinama potražuje ukupno nešto više od 70 milijuna kuna, a među njima se posebno ističe tražbina potencijalnog partnera Črnomerec centra – Agrokora Ivice Todorića koji potražuje više od 36,8 milijuna kuna.
Prijava tražbina vjerovnika uslijedila je nakon otvaranja predstečajne nagodbe Črnomerec centra u srpnju i održanog ročišta o ispitivanju tražbina vjerovnika te tvrtke, nositelja neostvarenog najambicioznijeg građevinskog projekta u zapadnom dijelu Zagreba u sklopu kojeg se najavljivala i gradnja poslovnog tornja od čak 26 katova.
U sklopu pokretanja predstečajnog postupka bio je predstavljen plan restrukturiranja Črnomerec centra napravljen u travnju u kojem se navodilo da je glavni razlog predstečaja "prijeteća nesposobnost za plaćanje" jer društvo neće moći ispuniti svoje obaveze po dospijeću. Istaknuto je da je prema podacima Fine krajem ožujka bilo evidentirano čak 35,9 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje te tvrtke.
Istovremeno, u tom se planu navodilo da ukupna aktiva Črnomerec centra iznosi 245,6 milijuna kuna, a prikazani gubitak u prvom tromjesečju 2,6 milijuna kuna,
ipak nešto manji od onog ostvarenog u istom razdoblju prošle godine koju je ta tvrtka završila sa čak 16,3 milijuna kuna ukupnog gubitka nekretnine Zadar

2 komentara:

  1. Ako ne za dr. Ekpena, što ću učiniti da obnovim radost u braku, neka dobar Bog nastavi blagosloviti dr. Ako prolazite kroz razbijanje, dr Ekpen je savršeno rješenje za vas. Kontaktirajte ga danas na (ekpentemple@gmail.com) ili whatsapp +2347050270218.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobar dan,

    Mi smo legitiman i renomirani zajmodavac za novac. Novac pozajmljujemo pojedincima kojima je potrebna financijska podrška, kredite dajemo ljudima koji imaju lošu kreditnu sposobnost ili trebaju novac kako bi platili račune za ulaganje u posao. Pa tražite li hitan zajam? Ne morate brinuti jer ste na pravom mjestu, nudimo kredite po niskoj kamatnoj stopi od 2%, tako da ako vam je potreban zajam, očekuje se da nas kontaktirate putem ove adrese e-pošte: ubabank575@gmail.com
    Ili nam pošaljite SMS ili WhatsApp: +2349011342173

    INFORMACIJE O PRIJAVI KREDITA POTREBE OD VASA.

    1) Puna imena: ............
    2) Spol: .................
    3) Dob: ........................
    4) Država: .................
    5) broj telefona: ........
    6) Zanimanje: ..............
    7) Mjesečni prihod: ......
    8) Potrebni iznos zajma: .....
    9) Rok zajma: ...............
    10) Namjena zajma: ...........

    Hvala

    OdgovoriIzbriši