srijeda, 23. studenoga 2016.

Slavonski Brod: Za mlađe od 45 godina najam stanova i građevinskog zemljišta

Dvije stambene zgrade bit će izgrađene u Ulici Vida Došena i svaka će imati po šest stanova - tri stana površine 47 metara četvornih i tri površine 58 metara četvornih. Za njihovu gradnju već je pokrenut postupak javne nabave za izvođača radova. Procijenjena vrijednost prve roh bau faze je 1,5 milijuna kuna. Najmoprimci, osim što moraju biti mlađi od 45 godina, ne smiju imati u vlasništvu nekretninu na području Hrvatske.
Slavonskobrodski gradonačelnik najavio je danas da će se uskoro raspisati javni natječaj za davanje prava građenja obiteljskih kuća na 15 parcela u vlasništvu toga grada. Mlade obitelji pravo gradnje dobit će na 99 godina, uz mogućnost otkupa parcele nakon 10 godina. Do otkupa ili isteka ugovora za najam parcele budući korisnici plaćat će oko 100 kuna na mjesec, što će im se obračunati pri otkupu parcele.
U Slavonskom Brodu cijena građevinskih parcela trenutačno se kreće od 15 do 25 tisuća eura, što je za mnoge mlade obitelji prepreka, rekao je Duspara.
Zakupci gradskih parcela imaju obvezu u roku od tri godine na njoj izgraditi obiteljsku kuću. Gradonačelnik Duspara rekao je kako je u gradskom vlasništvu trenutačno stotinjak
parcela koje bi po tom modelu mogle biti ustupljene mladim obiteljima novogradnja Velika Gorica

Nema komentara:

Objavi komentar