srijeda, 16. studenoga 2016.

'Do ljeta odluka tko će graditi Pelješki most'

Izgradnja Pelješkog mosta ide u tri faze – izgradnja samog mosta, pristupnih cesta i obilaznice Stona, a one su ukupno vrijedne 370 milijuna eura.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu je kazao da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu u pretkvalifikacijskom postupku za izbor ponuditelja za izgradnju Pelješkog mosta te da će se do ljeta odlučiti tko će ga graditi.
Hrvatske ceste raspisale su 21. lipnja natječaj za prikupljanje ponuda građevinskih poduzeća zainteresiranih za gradnju, čiji radovi u prvoj fazi koštaju 1,75 milijardi kuna. No, natječaj je zaustavljen 7. listopada zbog žalbe sudionika.
Taj natječaj za Pelješki most ide u dva stupnja, istaknuo je Butković u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".
"U prvome stupnju, koji sada traje, provjerit će se sve pravne, financijske i tehničke karakteristike ponuditelja, to je tzv. pretkvalifikacija. U tom postupku je postojalo nekoliko žalbi. Ja ih ne mogu komentirati, međutim jučer je došla obavijest Državne komisije da je odbijena žalba i još 15-ak dana traje taj prvi stupanj te više nema mogućnosti žalbe", izjavio je ministar.
Po njegovim riječima, sredinom siječnja kreće drugi stupanj. "Ostat će najbolji, najspremniji, i onda će se, po našoj procjeni, do ljeta odlučiti u tom drugom stupnju tko će graditi Pelješki most", izjavio je Butković.
Izgradnja Pelješkog mosta ide u tri faze – izgradnja samog mosta, pristupnih cesta i obilaznice Stona, a one su ukupno vrijedne 370 milijuna eura.
Kako je kazao Butković, Vlada se odlučila za sufinanciranje od stane Europske komisije i u srpnju je proslijeđena prijava tzv. velikog projekta u Bruxelles.
"Ovih dana očekujemo pozitivnu odluku JASPERSA", naveo je Butković stanovi Belveder

Nema komentara:

Objavi komentar