četvrtak, 20. listopada 2016.

Država želi zabraniti pušenje i na terasi

Vlada planira izmjenom Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda koji će uskoro doći na klupe saborskih zastupnika.
Kao što su prije pet godina srušili odredbu zakona kojom je bilo u potpunosti zabranjeno pušiti u ugostiteljskim
objektima, ugostitelji najavljuju da ni ovaj put neće dopustiti da se preko njihovih leđa pokušava smanjiti
pušenje u društvu.
Kako piše Večernji list, Vlada planira izmjenom Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda koji će uskoro doći na klupe saborskih zastupnika, a kojim će se lokalnim jedinicama dopustiti da proizvoljno određuju nepušačke zone kojima mogu cijele trgove, ulice i prostore uz razne javne objekte proglasiti zonama bez cigareta. U tom slučaju neće se smjeti pušiti ni na terasama ugostiteljskih objekata ni u kafićima.
Nenad Šepak nakon osam godina vođenja Udruženja ugostitelja Zagreba povlači se s funkcije i odlazi na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske te poručuje da će s novim ministrima tražiti rješenje jer, ako najavljene izmjene zakona zažive, zatvorit će se na tisuće ugostiteljskih radnji, a još veći broj radnika ostat će bez posla.
– Najspornija je stavka da će lokalne jedinice moći određivati gdje se smije pušiti što otvara prostor zloupotrebi jer će se gradonačelnici i načelnici moći ponašati kao šerifi, odnosno moći će onim ugostiteljima koji im nisu dragi nametnuti nepušačku zonu i time ugroziti njihov opstanak – kazao je Šepak. Dodao je da ugostitelji nisu protiv novih mjera kojima bi pratili korak s ostalim državama EU,
no na način da se zone bez pušenja odrede na razini cijele države novogradnja Split

Nema komentara:

Objavi komentar