ponedjeljak, 12. rujna 2016.

Bandić: Bit ćemo "jezičac na vagi", još više nego prije

Bandić smatra kako će najveće šanse da sastavi Vladu imati oni "koji budu najmudriji i najstrpljiviji".
Čelnik Koalicije za premijera i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako očekuje da će sa dva osvojena mandata na prijevremenim parlamentarnim izborima i ovoga puta biti "jezičac na vagi" kod sastavljanja nove Vlade, još više nego nakon prošlih izbora budući da je situacija sada još kompliciranija.
Ocijenio je kako će svaki glas biti važan, jer se vodi tijesna utrka između lijeve i desne opcije, zbog dva do tri mandata razlike.
Upitan da li bi mogao podržati vladu koju čine Most i HDZ odgovorio je kako će podržati one koji budu jamčili da će provesti ono za što se u njegovoj Koaliciji zalažu a što su prioriteti zemlje.
Na pitanje o mogućoj suradnju s SDP-om Bandić je odgovorio kako mogu surađivati sa svima onima koji će jamčiti da će provesti ono što rade 16 i pol godina u Zagrebu,
a kao jedan od prvih uvjeta naveo besplatne školske udžbenike za djecu u cijeloj  Hrvatskoj.
Bandić smatra kako će najveće šanse da sastavi Vladu imati oni "koji budu najmudriji i najstrpljiviji".
Rekao je da će biti vremena za razgovore s predsjednicima HDZ-a i SDP-a Andrejom Plenkovićem i Zoranom Milanovićem.  "Tu će biti pregovora i razgovora kao i zadnji put, a ono što ne bi bilo dobro da Hrvatska ponovno ide na birališta. Ali, sve je moguće", kaže Bandić.
Najavio je da će njegova koalicija, iako osvaja samo dva mandata, i ovaj put u Hrvatskom saboru imati Klub zastupnika, no nije želio otkriti tko je treći zastupnik na kojega računa.
Kazao je kako će umjesto njega, koji je osvojio mandat u 2. izbornoj jedinici, u Hrvatski sabor ući gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković a iz 6. izborne jedinice najvjerojatnije Darinko Dumbović (Narodna stranka - Reformisti), gradonačelnik Petrinje, koji je dobio više glasova od Miodraga Deme, člana njegove stranke i nositelja liste.  
Dodao je kako nije razočaran izbornih rezultatom ali bi bio sretniji da su ljudi više prepoznali ono što su istinski zagovarali. "Ali ne treba kriviti ljude, treba kriviti nas. Ali nećemo odustati, pokušat ćemo još jednom. Nema predaje", izjavio je.
 Za rezultat Živog zida, Bandić je rekao kako on ne zna koliko su oni stranka
ali da im želi puno uspjeha i da ostanu zajedno iznajmljivanje stanova Beograd 

Nema komentara:

Objavi komentar