srijeda, 6. svibnja 2015.

Indeks cijena nekretnina na godišnjoj razini bez promjena

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina na mjesečnoj razini nisu se jako mijenjale (-0,3%) dok su na godišnjoj razini ostale nepromijenjene, pookazuje indeks CentraNekretnina.  U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim, već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava.
Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu, u odnosu na prošli mjesec, su u laganom padu, na Jadranu su u porastu, dok je situacija obrnuta u odnosu na godinu ranije.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u travnju 2015. niže su za 0,6% u odnosu na ožujak. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 1,3% u odnosu na travanj 2014.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u travnju iznosila je 1.579 eura/m2, što je svega 0,2% niže u odnosu na ožujak,
a 1,6% više u odnosu na travanj 2014. godine prodaja stanova

Nema komentara:

Objavi komentar