ponedjeljak, 7. listopada 2013.

Krapinske Toplice turističko odredište

Načelnik općine Krapinske Toplice od 2. lipnja ove godine je Ernest Svažić, (koalicija HDZ HSS ZS). U prvim mjesecima njegovog rada, vizija je jasna. Obnoviti Toplice kao turističko odredište, kako bi iskoristili svoje prirodne blagodati. Vratiti ih u sam vrh turizma u Hrvatskoj, kako bi bile mjesto privlačno turistima, ali i ulagačima.
O planovima, projektima, ali i prvim načelničkim mjesecima, razgovarali smo s Ernestom Svažićem. Krapinske Toplice su općina koju kapaciteti izvora termalne vode obvezuju da puno ozbiljnije pristupite turističkom gospodarstvu, prilici za otvaranje novih radnih mjesta. U tijeku je izrada prometnog elaborata koji bi trebao ponuditi rješenja problema prometnog zagušenja centra, a poslužit će i kao ulazni parametar za dovršetak Urbanističkog plana.
Očekujemo da će Urbanistički plan naselja Krapinske Toplice sa ciljanim izmjenama Prostornog smo sa Zagorskim vodovodom završili cjeline u Čretu i Oratju. Vodospremnik u Škrniku je spreman za puštanje u rad, a tijekom jeseni ćemo još sanirati kolnike Majsecove i Ul. Brigade braće Radić. U tim je ulicama tijekom ove godine završena izgradnja sustava odvodnje, a prije sanacije kolnika Zagorski će vodovod još zamijeniti dotrajale vodovodne cijevi. Zahvalan sam sugrađanima na strpljenju, jer je zbog radova kretanje navedenim ulicama izuzetno otežano.
Projektnim prijedlozima vezanim uz turizam prethodile su brojne koordinacije sa svim zainteresiranim dionicima u Krapinskim Toplicama, ali i sa ZARA-om i ostalim županijskim, ali i državnim tijelima. Multimedijski centar i sustav pješačkih i biciklističkih staza primjeri su projekata oko kojih postoji konsenzus Vijeća Turističke zajednice Općine da treba početi pripremu za moguće EU sufinanciranje i realizaciju. Pretpostavljam da iz dosadašnjeg angažmana hoteli i bolnice s područja Krapinskih Toplica mogu posvjedočiti kako i njih potičemo i pomažemo im pri pripremi projekata poslovne turističke infrastrukture – tvrdi Svažič stanovi Kacunar

Nema komentara:

Objavi komentar