petak, 18. travnja 2014.

Spaladium Arena sve bliže stečaju

SPLIT - Vjerovnici Sportskog grada, pod kojom je Spaladium Arena, nisu jutros izglasali izmijenjeni plan financijskog restrukuiranja u predstečajnoj nagodbi. Također nije prošao ni prijedlog gradonačelnika Ive Baldasara za produženjem predstečajne nagodbe. Sportskom gradu i Spaladium Areni sada je najizvjesnija opcija - stečaj.
Na potezu je, prema zakonu, Fina.
Tvrtku Sportski grad – Tvrtku posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom izgrađenom za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009., utemeljio je konzorcij tvrtaka "Konstruktor", IGH i "Dalekovod", koji je ugovorom o javno-privatnom partnerstvu s gradom Splitom i Vladom RH gradio Spaladium Arenu.
Spaladium Arena zatvorena je u rujnu 2012. zato što je banka koja je pratila njezinu izgradnju blokirala račun. Arena tada nije mogla podmirivati svoje obveze prema dobavljačima, tako ni prema HEP-u, zbog čega joj je isključena struja te su u njoj otkazani svi programi. Početkom prosinca 2013. Spaladium Areni ponovno je uključena električna energija te je u njoj održani koncerti nekretnine Rijeka

Nema komentara:

Objavi komentar