nedjelja, 19. svibnja 2013.

Valamar otvorio hotel sa četiri zvjezdice u Rapcu

Više od tri godine priprema i više od pola godine radova, trebalo je za završetak ove investicije. Međutim, investiranje u Hrvatskoj je i dalje puno izazova. Nije da su naši arhitekti imali prevelike zahtjeve ni „lude“ ideje, niti da smo osigurali nedostatna sredstva, dio kojih smo financirali kreditom HBOR-a, ali je bilo puno prepreka.
Pitanje vlasništva nad turističkim zemljištem i pomorskog dobra i dalje otežavaju investiranje. Isto tako, investiranje ne olakšava ni prisutna prijetnja oporezivanja nekretnina, ukazao je Franz Lanschuetzer, predsjednik Uprave Valamar grupe, prilikom jučerašnjeg otvaranja četverozvjezdanog hotela i depandanse Sanfior u Rapcu, najnovije investicije najveće hrvatske turističke grupacije.
Ova investicija Valamara vrijedna je oko 60 milijuna kuna, dok je grupacija u pripremu ove turističke sezone uložila više od 170 milijuna kuna. Kako je jučer istaknuto, u proteklih 11 godina Valamar je investirao preko milijardu kuna što se pokazuje i u rezultatima grupacije.
Otvorenju hotela Sanfior je prisustvovao i ministar turizma Darko Lorencin koji je tom prilikom najavio kako bi tijekom ljeta, najvjerojatnije u srpnju trebala izaći nova kreditna linija HBOR-a namijenjena velikim turističkim tvrtkama. Lorencin je također istaknuo kako hrvatski turistički sektor ove godine, unatoč krizi, ulaže oko 2,5 milijardi kuna što ga čini vrlo hrabrim nepremičnine Hrvaška.

Nema komentara:

Objavi komentar