ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Igralište i vile Končar počinje graditi u Barbarigi


Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović potvrdio nam je da je tvrtka Kermas Danka Končara podnijela zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole radi gradnje turističkih sadržaja u Barbarigi. Vitasović je pojasnio da je zahtjev za lokacijsku dozvolu predan 28. prosinca 2012. te da će, ako ne bude komplikacija, ona biti izdana u mjesecu ožujku.
- Po izdavanju lokacijske tvrtka Kermas bi trebala predati projekt da bismo im mogli izdati odobrenje za gradnju. Ako bude sve u redu, očekujem da će Danko Končar imati sve dozvole prije ljeta da bi mogli početi graditi, odgovorio je Glasu Istre vodnjanski gradonačelnik. Pojasnio je da za taj projekt postoji detaljni plan uređenja i studija utjecaja na okoliš, dokumenti koji su ranije izglasani stanovi Zagreb Centar.

Upitali smo ga hoće li moći graditi u ljetnim mjesecima s obzirom na to da je Grad propisao da se u turističkom području ne smije graditi. Smatra da se ne bi trebali izvoditi radovi koji će stvarati buku i smetati turistima u obližnjem turističkom naselju Barbariga te da postoje brojne aktivnosti koje mogu poduzeti tijekom ljetnih mjeseci, a odlaskom turista mogu se raditi i poslovi koji stvaraju buku.

Nema komentara:

Objavi komentar