srijeda, 17. listopada 2012.

Za gradnju solitera u centru Budve zahtjev predali Rusi


Ruska kompanija „Montera" predala je zahtjev opštinskom Sekretarijatu za prostorno planiranje i održivi razvoj za izdavanje građevinske dozvole za gradnju poslovno-stambenog kompleksa „Budva centar" na mjestu sadašnjeg Roda marketa, na pedesetak metara nekretnine Istra od Starog grada i hotelskog kompleksa "Avala - Mogren".
Izgradnja prve višespratnice u užem gradskom jezgru, 11- spratnog solitera, trebalo bi da započne čim bude zaključen ugovor o načinu izmirivanja komunalija.

Jedan od čelnih ljudi „Montere", kompanije koja je raširila biznis po cijeloj Budvi i Crnoj Gori, Igor Peljuhno, potvrdio je za „Vijesti" da su predali zahtjev opštinskoj službi da obračuna naknadu za opremanje gradsko-građevinskog zemljišta. Ruski biznismeni namjeravaju izgradnju solitera ukupne bruto građevinske površine 6.100 kvadrata.
„Odmah kada bude obračunat iznos, mi smo spremni da ga izmirimo", naveo je Peljuhno.

Resorni sekretarijat prije dvije sedmice izdao je urbanističko-tehničke uslove i ovjerio projekat višespratnog poslovno–stambenog kompleksa, što je prvi uslov za dobijanje građevinske dozvole. Prema projektu, predviđeno je da na prvom spratu budu trgovinski objekti i banke, na drugom spratu tržni centar sa buticima.

Nema komentara:

Objavi komentar